Visa hänsyn och tänk på säkerheten vid besök på återvinningscentralen

Bild över återvinningscentral och container

Det är jättebra att du slänger ditt avfall på vår återvinningscentral. När det är många som vill slänga samtidigt blir det lätt trångt och det ökar risken för olyckor, så behåll lugnet och visa hänsyn mot andra besökare och personalen på plats.

Låt barnen stanna hemma eller sitta kvar i bilen

Det är du som vårdnadshavare som ansvarar för ditt barns säkerhet. Visst kan det vara bra att låta barnen hjälpa till, men tyvärr har vi sett exempel där barn springer fritt bland bilarna och lyfts upp på kanten av containrar för att slänga eller titta ner då avfallet komprimeras. Detta kan vara förenat med livsfara, så behöver du ha barn med dig så låt dem sitta kvar i bilen.

Tillfälligt stängda grindar vid högt tryck

Om personalen gör bedömningen att det är för många besökare inne på området samtidigt kan de tillfälligt stänga grindarna till dess att antalet besökare har minskat. Detta görs för att säkerställa säkerheten och för att alla besökare ska få plats att slänga sitt avfall. Så ha tålamod och behåll lugnet om det skulle visa sig att grindarna är stängda några minuter även under ordinarie öppettider. Tack för att du återvinner och tack på förhand för visad hänsyn!

Har du frågor?

Kontakta Avfall & återvinning hos Hammarö Energi AB
mejla: renhallning@hammaro.se
telefon: 054-29 22 00