Återvinningscentralen

Återvinningscentralen ligger på Hantverksvägen 7, på Mörmons industriområde. Där kan du som privatperson boende i Hammarö kommun lämna grovavfall, farligt avfall, elavfall och trädgårdsavfall utan kostnad. Där kan du även lämna dina gamla prylar till återbruk och låta någon annan fortsätta använda dem. Om du vill får du också byta till dig andras prylar i återbruket.

Återvinningscentralen

Öppettider

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

07:00-19:00
07:00-15:00
10:00-19:00
10:00-19:00
07:00-15:00
10:00-15:00
Stängt

Återvinningscentralen är stängd på helgdagar samt påskafton, pingstafton, midsommarafton, Alla helgons dag, julafton och nyårsafton. Den är öppen enligt ordinarie öppettider på skärtorsdag och valborgsmässoafton (om ej söndag).

Företag

Företag, föreningar och andra verksamheter får lämna avfall på återvinningscentralen mot en avgift. När du åker in på anläggningen med ett företagsregistrerat fordon (klassat som lätt lastbil upp till 3,5 ton) läser en sensor av registreringsskylten och du behöver inte anmäla ditt besök – debitering sker automatiskt och kostar 200 kronor plus moms per besök.

Om du som företagare vill slänga avfall på återvinningscentralen men inte har ett fordon som registreras automatiskt ska du kontakta personalen. Detsamma gäller om du vill använda en företagsbil för privata ärenden.

Återbruk

I porten längst till vänster i den avlånga byggnaden finns återbruket. Där kan du som bor i kommunen lämna in hela och rena begagnade prylar och byta dem mot något annat. Det kan vara till exempel tavlor, prydnadssaker, mindre möbler, leksaker, spel, böcker, filmer, porslin, husgeråd och lampor. Tänk på att inga produkter funktions- eller säkerhetstestas, så lämna bara in en produkt som är i tillräckligt gott skick för att återbrukas av någon annan.

Personalen går regelbundet igenom de saker som lämnas in för att rensa bort det som är uppenbart trasigt och smutsigt, men även saker som har stått en längre tid utan att någon har visat intresse för dem – detta för att göra plats för nya fina saker.

På grund av framför allt platsbrist har vi inte möjlighet att ta emot följande:

  • Stora möbler som sängar, soffor, stora matbord och bokhyllor etc.
  • Vitvaror eller andra större elektronikprodukter
  • Byggmaterial som fönster, dörrar, VVS-porslin, kakel- och klinkerplattor osv.
  • Säkerhetsprodukter som cykelhjälmar och bilbarnstolar

Fritidsbanken

På grusplanen rakt fram efter infarten finns en bod där du kan lämna saker till Fritidsbanken. Det kan vara till exempel skridskor, skidor, pulkor, fotbollar, tält, fiske- och golfutrustning och så vidare. Fritidsbanken kommer hit och hämtar dina gåvor så att de sedan kostnadsfritt kan lånas ut i deras lokal på Björkhagsgatan 2 i Skoghall centrum.

Klädinsamling

Intill rummet för återbruket står två gröna containrar där du kan lämna kläder, sängkläder, handdukar och övriga hushållstextilier (ej mattor, kuddar, täcken osv.). Det går även bra att lämna hela skor, hattar, filtar, handväskor, bälten och accessoarer. Materialet samlas in av Human Bridge. Klicka på följande länk för att läsa mer om verksamheten på deras webbplats: humanbridge.se

Pantinsamling

Om du har pantburkar och pet-flaskor som du av någon anledning inte vill panta själv, kan du lämna dem i någon av de tre blå tunnorna intill metallcontainrarna på området. Även aluminiumburkar som inte har någon pant kan lämnas där. Det är Sjöräddningssällskapet som samlar in burkarna och flaskorna, och pengarna går direkt till deras egen verksamhet.

Kontakt

Ring oss: 054-51 51 54
Mejla oss: avc@hammaro.se