Övriga energitjänster

Poolvärme

Med miljövänlig fjärrvärme från Hammarö Energi kan du värma din utomhuspool hela sommaren. Med fjärrvärme får du en jämn badtemperatur när du så önskar. Fördelar med fjärrvärmevärmd pool är att du Förutom en miljövänlig värme får du också:

  • Hög effekt och snabb uppvärmning
  • Trygg anslutning med kostnadsfri service
  • Minimalt underhåll
  • Ljudlös värmekälla
  • Inget köldmedium krävs

Vad kostar det att ha poolvärme?

Energibehovet beror på många faktorer som storlek på pool, önskad temperatur och isolering. Generellt brukar energiförbrukningen för en normalstor pool bli 5 000 kWh.

Poolvärmekunder betalar ett lägre energipris under perioden maj-september. Under perioden betalar poolvärmekunder 61,1 öre/kWh jämfört med ordinarie pris 79,5 öre/kwh. 

Vad kostar det att köpa poolvärme?

Hammarö Energi erbjuder en komplett anslutning av poolvärmeväxlare till priset 19 900 kr inkl. moms

Om du rengör poolen med saltvatten istället för klor krävs en titanvärmeväxlare. I det fallet tillkommer en anslutningskostnad om 2 500 kr inkl moms. 

Ngenic

Smart värme innebär att du som fjärrvärmekund erbjuds en smart termostat. Den sköter regleringen av din inomhustemperatur och styrs via appen Ngenic Tune. Det gör att du kan optimera din energianvändning och ta del av historik och statistik från ditt hus, vilket gör att energiförbrukningen minskar och du kan spara pengar.

Under 1,5 år har Hammarö Energi haft tio testpiloter som använt Ngenic Tune. Den genomsnittliga energiförbrukningen hos testpiloterna har minskat med 6 % vilket motsvarar cirka 900 kr/år. Dessutom har testpiloterna upplevt ett jämnare och behagligare inomhusklimat samt en bättre kontroll på energiförbrukningen.

Grundpaket

Komplett utrustning installerad och driftsatt kostar 1 895 kr. Därefter tillkommer 40 kr/mån med 24 mån bindningstid och tre månaders uppsägningstid. Hammarö Energi äger och ansvarar för drift och service av utrustningen. Vid uppsägning ansvarar Hammarö Energi för demontering av desamma kostnadsfritt. I månadsavgiften ingår service av utrustning.

Energiinventering

Som privatkund kan det vara svårt att förstå var all energi tar vägen och att driftskostnaden för huset känns hög. Hammarö Energi kan hjälpa till med att göra en enkel energiinventering. Efter inventeringen sammanställs kostnaderna vilket jämförs med Boverkets normalvärden för liknande hustyper och ålder. Vidare lämnas förslag på energibesparingar samt tips på enkla energibesparande åtgärder. I samband med inventeringen kan om så önskas termofotografering utföras om särskilda misstankar om läckage föreligger.

Energiinventeringen tar cirka en timme och kostar 395 kr.