E-faktura

Att betala sina räkningar med e-faktura är både smidigt och bekvämt. Använder du bank på internet och har avtal med oss kan du välja att betala med e-faktura. Du slipper att skriva in de långa OCR-numren, alla uppgifter är redan ifyllda och du riskerar inte att skriva fel. E-faktura går dessutom utmärkt att kombinera med autogiro. Och inte minst, du bidrar med något positivt för miljön i form av minskade utskrifter!

Så fungerar e-fakturan

E-faktura innebär att vi elektroniskt skickar fakturan till din internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter och kommer med samma tidsintervall som dina tidigare fakturor. Du får ett meddelande när du har en faktura att betala och kan välja på att godkänna betalning direkt eller att titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner fakturan.

  • Du måste regelbundet kontrollera hos din internetbank om det har kommit någon e-faktura för betalning. Vissa banker kan skicka sms eller e-post när du har en ny faktura. Kolla gärna med din bank om möjligheten finns hos dem.
  • När du har godkänt din e-faktura hos din internetbank ser banken till att den betalas på förfallodagen.
  • E-fakturan får du vid samma tidpunkt som du skulle fått din pappersfaktura.
  • Om du byter bank måste du själv avanmälan dig hos din gamla bank och anmäla dig hos din nya bank för tjänsten.
  • Du kan avanmäla dig från e-faktura via din internetbank.

Har du frågor om betalningen kontaktar du din internetbank. Har du frågor om innehållet i fakturan kontaktar du vår kundservice på 054-540 71 02, måndag till torsdag kl 10–15, fredagar kl. 10–12.

Säkerhet

Det är bara du som kan se e-fakturan via din internetbank.

Anmäl att du vill ha e-faktura

Observera att det endast är du som är avtalspart, det vill säga den person i hushållet som har tecknat avtalet med oss, som kan få e-faktura.

Anmäl att du vill ha e-faktura hos din internetbank. För att vi ska kunna identifiera dig som kund behövs en del uppgifter, ha därför en faktura till hands när du gör din anmälan. Du behöver även lämna en e-postadress som vi kan använda för att kontakta dig. Du får en bekräftelse på anmälan via e-post och därefter kommer du att kunna betala via e-faktura hos din internetbank.