Projekt Testpilot

Skoghall 2019-09-16

Ytterligare ett år har passerat sedan sist och det är dags för ytterligare en uppföljning. Det har varit en spännande läsning då samtliga testpiloter även år två sänkt sina förbrukningar. De senaste två åren har våra 10 piloter tillsammans sparat in hela 33 500 kWh vilket är fantastiskt kul! Samtliga kunder har dessutom fått sänkt effektavgift. Den totala besparingen har således blivit i snitt 3178 kr/år och kund.

Under året har vi installerat 10 nya Ngenic hos våra kunder vilket är jättekul. Om man vill veta mer om Ngenic kan du, förutom att läsa på vår hemsida, självklart ringa oss så berättar vi mer.

Skoghall 2018-09-22

Nu har vi sammanställt vilken energiförbrukning hos piloterna för det första året efter installationen. Tillsammans har våra testpiloter sparat 7440 kWh vilket motsvarar 6660 kr första året efter installationen. Två kunder har dessutom fått sin abonnerade effekt sänkt med 1 kW vardera vilket gett ytterligare en sänkning av årskostnaden med 525 kr vardera. Således har testpiloterna med Ngenic sänkt sina kostnader med 7710 kr.  Vi kommer även utvärdera efter andra året. Resultatet presenteras på våren 2019.

Skoghall 2017-03

Under februari 2017 sökte vi efter testpiloter till ett projekt för att testa en ny termostat med inomhusgivare. Produkten heter Ngenic Tune. Antalet ansökningar till projektet steg till ett antal långt över förväntan, så att testgruppen blev tillsatt omgående.

Innan februari månads utgång hade vi monterat samtliga termostater och för nästintill samtliga löpte sedan själva driften på utan problem. Några har haft problem med uppkoppling och fått vissa delar utbytta, men i stort sett har det fungerat som det ska.

Det vi kan utläsa hittills är att produkten är uppskattad, men kanske att fler inomhusgivare är önskvärda då det kan vara svårt med att få en jämn temperatur i hela huset om huset består av flera plan. Något annat som är efterfrågat är att ha fler tjänster kopplade i samma app, såsom hemlarm och belysning. En annan positiv effekt har varit att behovet att känna till värmeväxlarens funktioner och reglerinställningar för justering av värmen minskat då det upplevs som att termostaten uppfyller detta. I nästa uppdatering ska vi försöka utläsa om det givit några besparingar på värmeinköp.

Om du är nyfiken och vill läsa mer om Ngenic Tune kan du klicka på länken nedan.

https://ngenic.se/