Byt uppvärmning i ditt hus

Har du direktverkande el och vill byta till vattenburen uppvärmning? Inga problem vi hjälper dig. Att konvertera från direktverkande el till ett vattenburet system kan verka som ett stort ingrepp, men arbetet inne i ditt hus är i regel klart på mindre än en vecka. Den största fördelen med att konvertera är att du får fler valmöjligheter och ett mer prisvärt uppvärmningsalternativ.

Varför konvertera till vattenburen uppvärmning?

vattenburna. Att göra en konvertering till ett vattenburet uppvärmningssystem innebär många fördelar. Ett vattenburet system är flexibelt och ökar dina valmöjligheter av uppvärmningsform. Självklart anser vi att fjärrvärme är det bästa systemet men du kan välja andra alternativ. Om du är nyfiken på att jämföra olika alternativ är du välkommen att kontakta oss.

Fjärrvärme har många fördelar

Med fjärrvärme ökar ditt hus i värde, har bättre värmekomfort, du får billigare energiräkning och obegränsat med varmvatten. Fjärrvärmens driftsäkerhet gör att du aldrig riskerar att varmvattnet tar slut eller att du under vintermånaderna fryser inomhus. Med jämn inomhustemperatur får du också en hög komfort. Fjärrvärme minskar överbelastning i elnätet vilket faktiskt motverkar höga elpriser.  Att välja fjärrvärme är samtidigt att välja att göra en insats för miljön.

Läs gärna mer om fördelarna med fjärrvärme här.

Med fjärrvärme från oss kommer du aldrig att behöva återinvestera i fastighetens värmesystem igen. Eftersom vi äger fjärrvärmecentralen i ditt hus står vi för alla eventuella framtida reparationer. Och om du behöver service ingår det kostnadsfritt. Ring oss dygnet runt året om.

Fjärrvärmekonvertering eller fjärrvärmeinstallation?

Du kan välja att köpa en komplett fjärrvärmekonvertering från oss eller också väljer du att bara köpa fjärrvärmeinstallation och löser resten på egen hand. Kom ihåg att om du väljer att lösa inkopplingen på egen hand måste det vara gjort senast tre månader efter leverans.

 • Komplett fjärrvärmekonvertering – För dig som har direktverkande el. I paketet ingår konvertering till ett vattenburet system och installation av fjärrvärme.
 • Fjärrvärmeinstallation – Med fjärrvärmeinstallationen får du fjärrvärmen dragen fram till ditt hus och fjärrvärmecentralen monterad. Rördragning i ditt hus ingår inte.

Vad ingår i en komplett fjärrvärmekonvertering?

Har du direktverkande el får du en komplett installation med rördragning för ett vattenburet värmesystem i ditt hus.

 • Energiberäkning och dimensionering
 • Anslutning till fjärrvärmenätet.
 • Montering av fjärrvärmecentral inkl. rördragning till befintliga vv/kv-rör.
 • Rördragning och konvertering av upp till 11 element. Har du fler eller färre än 11 element så regleras priset med 8 000 kronor per element
 • All nödvändig håltagning
 • Demontering av varmvattenberedare och el-element
 • Installation och igångkörning av fjärrvärmecentral
 • Vitmålade element med termostatventiler, omålade rör, tillhörande kopplingar och fästanordningar
 • Grovstädning görs på plats (Bortforsling av vv-beredare, element och övrigt skräp till återvinningscentralen ingår inte i priset men kan läggas till på offerten för en kostnad på 4000kr)
 • En konvertering inklusive komplett fjärrvärmeanslutning kostar 129 000 kr med fullt ROT-avdrag.

Totalpris: 129 000 kr efter ROT

Så här går det till

Om du väljer att konvertera till ett vattenburet system och byta till fjärrvärme, börjar vi med att ersätta din varmvattenberedare med en fjärrvärmecentral.

Sedan är det dags att dra rör från fjärrvärmecentralen till alla nya element. Tillsammans med dig går vi igenom hur rören ska dras för att de ska synas så lite som möjligt. Du kan välja att måla in rören i samma nyans som dina väggar och tak, så smälter de in mer i bakgrunden.

När rördragningen är klar så kopplar vi in dina element till fjärrvärmecentralen, luftar dem och kör i gång värmen i ditt hus.

Priset gäller till och med 2022-05-31