VD-brev

VD-Brev inför sommaren

Snart är första halvan av 2014 avklarad och snart är semestern här. Känns lite overkligt att tiden kan gå så snabbt. Men än är inte tiden för ledighet här och vi har fullt upp med att underhålla vårt distributionsnät och jobba vidare med vår verksamhet.

Just nu befinner vi oss mitt uppe i ett omfattande underhållsarbete som innebär att vi gräver, reparerar samt undersöker status på vårt fjärrvärmenät. Överallt där vi lagt ned vår fjärrvärme har vi en larmtråd som signalerar om vi till exempel har en läcka. Det kan också larma om tråden är skadad eller avbruten. Hittills har vi inte upptäckt någon läcka utan de larm vi haft har berott på andra orsaker, vilka nu är åtgärdade.

Inom ramen för vårt underhållsarbete kommer vi också lite längre fram i år att tillsätta ett grönt färgämne i fjärrvärmevattnet. Ämnet som färgar vattnet heter Pyranin och är ett rent färgämne med grön färg och fluorescerande egenskaper som används i kosmetika och rengöringsprodukter såsom tvål, schampo och diskmedel. Det används även inom energisektorn för att spåra läckor i fjärrvärmesystem och kylkretsar. Metoden har använts sedan slutet av 80-talet. Produkten är livsmedelsklassad och den koncentration som kommer att finnas i fjärrvärmevattnet är helt ofarlig.

Vidare så håller vi på med att förbereda vårt debiteringssystem för att kunna erbjuda er kunder e-faktura. Information om detta kommer finnas tillgänglig på vår hemsida samt skickas separat med post till våra kunder.

Om vi inte hörs eller ses innan önskar jag er en riktigt trevlig sommar!

Med soliga hälsningar,

Maria